Pinterest i designprocessen

Pinterest er et overflødighedshorn af billeder, du kan sætte en virtuel tegnestift i, og hvis du ikke allerede er kommet i gang, er dette indlæg til dig!

Pinterest er blandt gruppen af populære social medialøsninger. En funktion, som via apps og website giver dig mulighed for at gruppere visuelle links til boards, du selv opretter. Med andre ord sætter du billeder på digitale boards, istedet for at sætte opslagstavler på dine vægge.

DET HER KAN DU I PINTEREST:

  • Logge ind overalt, på computer, tablet og mobil
  • Oprette boards udfra forskellige selvvalgte emner
  • Give andre ret til at pinne til boards, du har oprettet
  • Oprette hemmelige boards, som kun inviterede kan se
  • Følge personer
  • Følge enkle boards

Herunder kan du se et udsnit af mine boards

IMG_0002

Anvendelse

“But why?”, kender jeg mindst én (mand), der siger. App’en har haft ry for at være en kvinde app, og jeg anså det forat være rent tidsspilde at sidde og pinne pæne billeder…så glansbilledeagtigt. Af samme årsag, var jeg selv længe om at afprøve, hvad det var, alt den hype gik ud på.

Jeg var ansat som user experience designer i en stor softwarevirksomhed,  og i den funktion er det vigtigt at vide, hvad der rører sig på den digitale scene. Det var således mest i arbejdsøjemed, at jeg gik i gang med at undersøge, hvad man kan bruge Pinterest til. Stor var både overraskelse og glæde, da det gik op for mig, at Pinterest i dén grad kan fungere som både afklarende værktøj og som kommunikationsmiddel.

Brug alene

Generel inspiration

Brug Pinterest som adspredelse på samme måde, som du bruger andre medier. Det er både afslappende og inspirerende at se på billeder og pinne dem, som du gerne vil gemme til senere brug.

Målrettet inspiration

Mere målrettet inspiration opnår du ved at søge bestemte emner og har brug for gode eksempler. Enten kigger du dine egne boards og nærstuderer eksempler, du har pinnet i en hyggesituation, eller du søger på emnet og ser, hvad andre har pinnet om emnet. Jeg foretrækker her at anvende min iPad, som har nogle gode indsnævrende søgekriterier.

På billedet herunder er der søgt på emnet ‘Design’. Du kan i toppen indsnævre søgningen, ved at trykke på et eller flere underemner

IMG_0003

Derudover kan du finde diverse tutorials, guidelines og grafiske ressourcer.

Brug sammen med kollegaer

Eksempler

I kan oprette boards med gode og dårlige eksempler på detaljer inden for jeres arbejdsområde. I kan også sende ‘Se lige her!’-pins til hinanden.

Dokumentation

I kan oprette boards som dokumenterer, hvad I anser som best practise. Dermed kan I sikre en ensartet fortolkning af ideer og visuelle mål.

Brug sammen med kunder

Kommunikation

Som kommunikationsmiddel i mødet med kunden. Det er nemt at finde eksempler at tale ud fra, eller man kan samarbejde om stilafklarende moodboards. Kunden kan også løbende tilføje pins, der udtrykker hans opfattelse af gode og dårlige eksempler.

Stilafklaring

Pinterest kan også anvendes aktivt til stilafklaring, hvis du sørger for at vedligeholde boards med eksempler på designs. Du kan fx. bede kunden vælge 3 eksempler, han kan lide og 3 eksempler på dislikes. På den måde kommer I hurtigere til kernen – både i præferencer, uddybende spørgsmål og mht. forventet budget.