Love infographics

Grafisk design er visuel kommunikation. Infografik er visuel kommunikation med fokus på information.

Når man er talblind og generelt bare keder sig ihjel, når der kommer grafer på skærmen, så bidrager opfindelsen af infographics / infografikker jo til rent happyface!

Det virkelig smarte ved infografikker er, at de kommunikerer til flere dele af min (modtagerens) hjerne samtidig, sådan at kompleksitet i budskab så at sige er forbehandlet og serveret som en appetitlig og let fordøjelig mundfuld. Man forstår simpelthen mere hurtigere, og afsenderen får derfor lettere sit budskab ud til flere. Sideløbende med øget anvendelse i sociale medier, websites og apps, har disse grafikker (som længe har været et del af nyhedsbilledet i aviser og på tv) har fået et popularitetsboost gennem de seneste 3-5 år.

For at lave en superb infografik skal man få data, tal, farve, proportioner og skarpskåret budskab til at gå op i en højere enhed, der yderligere kommunikerer direkte til hjerne og hjerte med æstetik og storytelling.

GODE INSPIRATIONSKILDER

 

IMG_3039

Visually er toppen. Billedet herover (du skal læse teksten! Se bort fra, at der står Show. Don’t tell. Det er jo rigtigt men en anelse morsomt…eller er det bare mig?) kommer fra deres website.

De startede oprindelig en showcasing platform for infografik, hvor man kunne oploade, søge og udveksle fantastiske eksempler. Denne platform er nu omdannet til en service, hvor man stadig kan fremsøge gode eksempler i deres portfolio.

Ferdio er danske, hvilket er interessant, hvis du er interesseret i kulturnær inspiration.

Pinterest kan anvendes til at finde gode guides om ‘how-to’.

Derudover kan du google ‘infographics’ og møde utallige links. Jeg henviser som regel ikke til Dribbble og Behance, fordi der ligger for mange eksempler, der ikke baseres på real-life data eller behov. Som rent grafisk inspiration er de selvfølgelig fine.

Bøger

Jeg har to, men drømmer om flere…

Information made beautiful (opdelt i emner efter hvad infografikkens fokus/budskab er. Der er eksempler fra 149 projekter, 106 designers, 25 studios, 28 countries)

Infographics, designing and visualizing data (opdelt i emne efter anvendte visuelle former/principper. Desuden er der interviews med 5 designere)